
Bezlepkový rascový chlieb
- 20 g droždie
- 2 KL cukor kryštálový
- 450 ml teplá voda
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 + 1⁄2 KL soľ
- 1-2 KL mletá rasca
- 4-5 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Zemiakový škrob Liana
- 11 voda a olej
- Zmiešaním 100 ml teplej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- V mise spojíme Bread mix white, soľ, mletú rascu, zvyšnú, už vlažnú vodu a pripravený kvások. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej.
- Prikryjeme a necháme 50 minút kysnúť.
- Zľahka poprekladáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Vložíme do ošatky vysypanej so zemiakovým škrobom a zabalíme do mikroténového vrecka, necháme 40-45 minút kysnúť.
- Vyklopíme na lopár alebo tanier s papierom na pečenie, narežeme a potrieme zmesou vody a oleja. Uložíme na horúci plech a pečieme 20 minút pri 250°C s parou, ktorú vytvorí plech s vodou na dne rúry. Následne teplotu znížime, plech s vodou vyberieme a pečieme ďalších 25 minút pri 200°C bez pary.
- Postriekame vodou a necháme vychladnúť.
- 20 g droždie
- 2 KL cukor kryštálový
- 450 ml teplá voda
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 + 1⁄2 KL soľ
- 1-2 KL mletá rasca
- 4-5 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Zemiakový škrob Liana
- 11 voda a olej
Produkty k receptu