
Párky v bezlepkovom lístkovo-pľundrovom ceste
Lístkovo – pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Dodatky
- 16 kusov párky
- 50 g syr na strúhanie
- 1 vajce na potretie
- ryžová múka Liana na podsypanie
1. Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
2. Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
3. Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 -krát.
4. Rozvaľkáme cesto a radielkom narežeme na 2,5 cm pásiky.
5. Zoberieme párky a pásiky cesta obtočíme dookola.
6. Do niektorých párkov nadrežeme otvor a vložíme nastrúhaný syr.
7. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
8. Pečieme 20 minút pri 180°C.
9. Pred servírovaním posypeme syrom. Môžeme podávať s tatárskou omáčkou alebo kečupom.
Lístkovo – pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Dodatky
- 16 kusov párky
- 50 g syr na strúhanie
- 1 vajce na potretie
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu