
Slovenský krémovník
Cesto
- 500 g múka hladká
- 1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
- 150 g cukor práškový
- 120 ml mlieko
- 70 g maslo
Krém
- 250 g maslo
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 600 ml mlieko
- 230 g cukor kryštálový
- 5 PL múka hrubá
- 50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
1. Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku.
2. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.
KRÉM:
1. Z mlieka, múky, kryštálového a Vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.
2. Na prvý plát cesta natrieme tretinu krému a zakryjeme druhým plátom. Natrieme lekvárom a zakryjeme tretím plátom, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok krému. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.
Cesto
- 500 g múka hladká
- 1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
- 150 g cukor práškový
- 120 ml mlieko
- 70 g maslo
Krém
- 250 g maslo
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 600 ml mlieko
- 230 g cukor kryštálový
- 5 PL múka hrubá
- 50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
Produkty k receptu