Bezlepkové broskyňové muffiny
Cesto
- 240 g Liana Cake Mix
- 120 g kryštálového cukru
- 60 g trstinového cukru
- 2 g soli
- 160 g ovocného pyré (rozmixované ovocie, čerstvé alebo konzervované)
- 190 g bieleho jogurtu
- 130 g vajec
- 70 g slnečnicového oleja
- 70 g roztopeného masla
- 1 ČL mandľového extraktu
- 140 g ovocia nakrájaného na kúsky
Mrvenička:
- 45 g Liana Cake Mix
- 2 PL roztopeného masla
- 1 balíček Liana Škoricový cukor
-
Suché suroviny na cesto si preosejeme do veľkej misy. Tekuté suroviny - jogurt, vajíčka, olej, roztopené maslo, mandľový extrakt a ovocné pyré spolu pomixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
-
Obe zmesi jemne spolu ručne spojíme, nemiešame dlho, inak budú muffiny po upečení hutné. Keď máme zmes zmiešanú, pridáme na kúsky nakrájané ovocie. Dávkujeme do 3/4 väčších papierových košíčkov na muffiny.
-
Vrch posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme spojením všetkých surovín. Ak je sypká pridáme trochu masla, aj je mastná pridáme trochu cake zmesi. Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre na 160C cca. 40 minút. Prepečenie overíme spajdľou.
Bezlepková zmes funguje skvele a muffiny sú vďaka pridanému kypridlu krásne nadýchané.Určite ich vyskúšajte, s akýmkoľvek obľúbeným ovocím.
Cesto
- 240 g Liana Cake Mix
- 120 g kryštálového cukru
- 60 g trstinového cukru
- 2 g soli
- 160 g ovocného pyré (rozmixované ovocie, čerstvé alebo konzervované)
- 190 g bieleho jogurtu
- 130 g vajec
- 70 g slnečnicového oleja
- 70 g roztopeného masla
- 1 ČL mandľového extraktu
- 140 g ovocia nakrájaného na kúsky
Mrvenička:
- 45 g Liana Cake Mix
- 2 PL roztopeného masla
- 1 balíček Liana Škoricový cukor
Produkty k receptu