Bezlepkové anglické muffiny z panvice
- 250 - 280 ml vlažné mlieko/ vlažná voda
- 1 PL kryštálový cukor
- 10 g čerstvé droždie
- 250 g Rolls mix Liana
- 2 - 3 PL roztopené maslo/ olej
- 4 g soľ
- olej na potretie
- Z asi 150 ml vlažného mlieka/vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme 10 minút vzísť.
- Rolls mix, soľ, zvyšné mlieko/vodu a pripravený kvások premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Pridáme roztopené, nie horúce maslo, a dôkladne premiešame.
- Prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
- Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na asi 1,5 cm hrúbku a vykrajujeme alebo ručne tvarujeme kolieska. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút podkysnúť.
- Panvicu alebo muffiny potrieme olejom a pečieme na miernom ohni 8-10 minút z jednej strany a 8-10 minút z druhej strany.
Cesto na muffiny si môžete pripraviť aj večer predtým a nechať cez noc v chladničke. Ráno odporúčame cesto vybrať aspoň 30 - 40 minút pred prípravou, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Muffiny sú typickou súčasťou raňajok u Angličanov. Podávajte ich s pomarančovým džemom a maslom alebo s volským okom.
Typické anglické muffiny sú pripravené z roztopeného masla.
- 250 - 280 ml vlažné mlieko/ vlažná voda
- 1 PL kryštálový cukor
- 10 g čerstvé droždie
- 250 g Rolls mix Liana
- 2 - 3 PL roztopené maslo/ olej
- 4 g soľ
- olej na potretie
Produkty k receptu