Bezlepkové čokoládové a ovocné tartaletky
play

Bezlepkové čokoládové a ovocné tartaletky

Bezlepkové tartaletky, ktoré opantajú všetky vaše zmysly.
Ingrediencie
Cesto
Slaný karamel
  • 100g cukor kryštálový
  • 65 ml smotana na šľahanie
  • 1 PL maslo
  • soľ podľa chuti
Ganáž z bielej čokolády
Ganáž z tmavej čokolády
Ovocná ganáž
  • 100 g Čokoláda Biela Liana
  • 50 ml smotana na šľahanie
  • 2 PL Stužovač Liana podľa chuti
  • ovocie podľa chuti
Na ozdobu
  • ovocie
  • sušené jedlé kvety
  • cukrárske posypy
  • lentilky
  • mletý mak
  • mleté mandle
  • čokoládové perly
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Suroviny na cesto spolu zmiesime. Rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pre kakaové cesto zamiesime kakao zriedene mliekom. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.
  2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Ešte teplé tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek.
  3. Plníme podľa chuti - slaným karamelom, ganážou z bielej čokolády, ganážou z tmavej čokolády a ovocnou ganážou.
  4. Ozdobíme ľubovoľne mletými mandľami, sušenými jedlými kvetmi, lentilkami, makom, čokoládovými perlami a cukrárskymi posypmi.
Slaný karamel:

V hrnci si roztopíme cukor na karamel, pridáme smotanu na šľahanie a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Po spojení karamelu so smotanou pridáme maslo a soľ podľa chuti, chvíľu povaríme.

Ganáž z bielej čokolády:

Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme, kým sa mierne čokoláda roztopí a rozmiešame. Na vybielenie bielej ganáže pridáme biele farbivo a rozmixujeme ponorným mixérom.

Ganáž z tmavej čokolády:

Čokoládu 70% Liana zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, pridáme maslo a rozmiešame.

Ovocná ganáž:

Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Po roztopení čokolády pridáme stužovač Liana a ovocie podľa chuti a rozmixujeme ponorným mixérom.

Dobrý tip:
Tartaletky plníme horúcim karamelom, pretože v tekutej forme sa s ním ľahšie pracuje.

Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu so pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Slaný karamel
  • 100g cukor kryštálový
  • 65 ml smotana na šľahanie
  • 1 PL maslo
  • soľ podľa chuti
Ganáž z bielej čokolády
Ganáž z tmavej čokolády
Ovocná ganáž
  • 100 g Čokoláda Biela Liana
  • 50 ml smotana na šľahanie
  • 2 PL Stužovač Liana podľa chuti
  • ovocie podľa chuti
Na ozdobu
  • ovocie
  • sušené jedlé kvety
  • cukrárske posypy
  • lentilky
  • mletý mak
  • mleté mandle
  • čokoládové perly
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné