Bezlepkové cuketovo-makové rezy s citrónovou polevou
play

Bezlepkové cuketovo-makové rezy s citrónovou polevou

Trvanie: 01:15 (h:m)
Zákusok je vďaka cukete jemne vláčny a vďaka citrónovej poleve dokonalo svieži.
Ingrediencie

Korpus

  • 400 g nastrúhaná cuketa
  • 4 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 150 ml olej
  • 50 g celý mak
  • 400 g Cake mix Liana

Poleva

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

 

  1. Cuketu očistíme a nastrúhame na jemno.
  2. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
  3. Žĺtky vyšľaháme. Postupne pridáme práškový cukor a olej a prešľaháme.
  4. Pridáme celý mak, cuketu a Cake mix a ručne premiešame.
  5. Opatrne vmiešame bielky.
  6. Pečieme 20-25 minút pri 175°C.
  7. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie. Vrch korpusu očistíme.
  8. Pripravíme polevu: Citrónovú polevu, práškový cukor, studenú vodu a olej zmiešame do jednoliatej hmoty. Rovnomerne nanesieme na korpus. Môžeme dozdobiť roztopenou čokoládou.
Dobrý tip:
Zákusok sa lepšie krája horúcim nožom, kým poleva ešte nie je úplne stuhnutá.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Korpus

  • 400 g nastrúhaná cuketa
  • 4 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 150 ml olej
  • 50 g celý mak
  • 400 g Cake mix Liana

Poleva

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné