Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
Cesto
- 2,5 pohára Fine mix Liana
- 1 vajce
- ½ pohára med
- ½ pohára cukor práškový
- 80 g mäkké maslo
- 6 PL voda
Plnka
- slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
- čokoládovú polevu
- pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka
- Zo surovín vyhnetieme cesto. Vodu však pridávame postupne. Konzistencia cesta musí byť lepkavá, ale závisí aj od použitého medu. Cesto rozdelíme na polovicu. Necháme odležať v chladničke 30 minút alebo s ním môžeme ihneď pracovať.
- Obe časti vyvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku 4 - 5 mm. Na polovicu plátu ukladáme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta a vykrajujeme srdiečka.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre pri 175°C 8 minút. Je potrebné sledovať, aby sa nepripálili a nestvrdli!
- Upečené, vychladnuté srdiečka polejeme čokoládovou polevou.
Cesto
- 2,5 pohára Fine mix Liana
- 1 vajce
- ½ pohára med
- ½ pohára cukor práškový
- 80 g mäkké maslo
- 6 PL voda
Plnka
- slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
- čokoládovú polevu
- pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka
Produkty k receptu