Bezlepkový a bezvaječný koláč z kyslého mlieka
Cesto (pohár 250 ml)
- 700 ml kyslé mlieko / acidko
- 1/2 pohár olej
- 3 poháre Cake mix Liana
- 2 poháre kryštálový cukor
- 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 - 2 KL Kakao tmavé Liana
Krém
Ďalej potrebujeme
- broskyne v želé/ džem
- Zmiešame kyslé mlieko, olej, Cake mix a cukor. Pridáme sódu bikarbónu a kakao. Všetko spolu zmiešame mixérom tak, aby vzniklo jednoliate cesto.
- Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút pri 175°C.
- Medzitým si pripravíme krém: Čokoládu roztopíme v mikrovlnke. Zmiešame s jogurtom/ kyslou smotanou.
- Vychladnutý koláč natrieme podľa chuti napríklad ovocím v želé/ džemom.
- Na vrch rovnomerne nanesieme krém. Koláč môžeme na ozdobu posypať orieškami alebo lyofilizovaným ovocím.
Cesto (pohár 250 ml)
- 700 ml kyslé mlieko / acidko
- 1/2 pohár olej
- 3 poháre Cake mix Liana
- 2 poháre kryštálový cukor
- 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 - 2 KL Kakao tmavé Liana
Krém
Ďalej potrebujeme
- broskyne v želé/ džem
Produkty k receptu