Bezlepkový lávový koláč
- 100 - 120g Čokoláda 45% Liana/Čokoláda 70% Liana
- 100 g maslo
- 3 ks čerstvé vajce
- 100 g práškový cukor
- štipka soli
- 80 - 85g Cake mix Liana/ Universal mix Liana
Ďalej potrebujeme
- Kakao tmavé Liana na vysypanie formičiek
- maslo na vymastenie formičiek
- Čokoláda 70% Liana
- čerstvé/ mrazené maliny
- Dekoračný cukor nerozpustný Liana na posypanie
- Zapekacia miska 9 cm
- Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke na približne jednu minútu.
- Čokoládu premiešame a necháme vychladnúť.
- Keramické formičky vymastíme maslom a rovnomerne vysypeme kakaom.
- Vajíčka, práškový cukor a štipku soli vymiešame mixérom. Postupne pridávame Cake mix/ Universal mix a prešľaháme. Na záver primiešame roztopenú čokoládovú zmes.
- Formičky do polovice naplníme cestom. Do stredu môžeme pridať čokoládu a maliny. Do výšky 3/4 vylejeme zvyšné cesto.
-
Uložíme na plech na pečenie a pečieme cca 12 minút pri 180 - 190°C. Je dôležité, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro ostalo tekuté. Otestujeme to špáradlom.
-
Po upečení koláč necháme 1-2 minúty postáť, aby len veľmi mierne ochladol. Následne vykopíme a ihneď podávame.
Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formičiek a typu rúry. Ak sú formičky menšie, pečieme približne 10 - 12 minút.
Miesto zapekacích misiek môžeme použiť aj formu na muffiny/ šálku.
- 100 - 120g Čokoláda 45% Liana/Čokoláda 70% Liana
- 100 g maslo
- 3 ks čerstvé vajce
- 100 g práškový cukor
- štipka soli
- 80 - 85g Cake mix Liana/ Universal mix Liana
Ďalej potrebujeme
- Kakao tmavé Liana na vysypanie formičiek
- maslo na vymastenie formičiek
- Čokoláda 70% Liana
- čerstvé/ mrazené maliny
- Dekoračný cukor nerozpustný Liana na posypanie
- Zapekacia miska 9 cm
Produkty k receptu