Bezlepkový lístkový krémeš
Cesto
- 250 g rastlinný tuk/ maslo
- 250 g tvaroh jemný/ricotta/nátierkové maslo
- 125 g Bakery mix Liana
- 125 g Cake mix Liana
- 1/4 KL soľ
Krém
- 700 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 4 ks vajce
- 60 g Vanilínový cukor Liana
- 3 -5 PL kryštálový cukor
- 250 - 300 ml smotana na šľahanie
- práškový cukor
- Maslo nastrúhame, pridáme jemný tvaroh/ ricottu/nátierkové maslo, Bakery mix, Cake mix, soľ a ručne vypracujeme cesto.
- Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na minimálne 3-5 hodín do chladničky.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko.
- Uložíme na plech a a pred pečením popicháme vidličkou. Každý plát pečieme 12 - 15 minút pri 200 - 220°C do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
- Pripravíme krém: Mlieko dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, 40 g Vanilínového cukru, Zlatý krém a kryštálový cukor. Uvaríme hustý puding. Bielky vyšľaháme, pridáme 20 g vanilínového cukru a prešľaháme.
- Do ešte horúceho pudingu primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- Nanesieme na upečený plát a necháme vychladnúť.
- Do smotany na šľahanie pridáme 1- 2 PL práškového cukru a vyšľaháme. Vyšľahanú šľahačku nanesieme na puding a prikryjeme pokrájanými kockami z druhého plátu.
- Necháme odstáť v chlade, ideálne cez noc.
Cesto
- 250 g rastlinný tuk/ maslo
- 250 g tvaroh jemný/ricotta/nátierkové maslo
- 125 g Bakery mix Liana
- 125 g Cake mix Liana
- 1/4 KL soľ
Krém
- 700 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 4 ks vajce
- 60 g Vanilínový cukor Liana
- 3 -5 PL kryštálový cukor
- 250 - 300 ml smotana na šľahanie
- práškový cukor
Produkty k receptu