Bezlepkový orechový závin
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml vlažné mlieko
- 50 g cukor
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
- 1 vajce
Plnka
- 200 g mleté orechy
- 4 PL cukor
- 50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie cesta
- rozšľahané vajíčko na potretie pred pečením
- roztopené maslo na potretie po upečení
- Pripravíme cesto podľa postupu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Maslo, olej alebo masť pridáme až nakoniec po zmiešaní ostatných surovín. Cesto ešte krátko premiesime. a necháme cca 30 minút vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rovnomerne potrieme olejom a nanesieme orechovú plnku. Cesto stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom a necháme prikryté pod fóliou podkysnúť 15 - 20 minút. Orechovú plnku pripravíme zmiešaním mletých orechov spolu s cukrom.
- Závin necháme 15 minút podkysnúť a pred pečením orechový závin potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 - 190°C 15 - 20 minút dozlatista. Po upečení môžeme potrieť roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml vlažné mlieko
- 50 g cukor
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
- 1 vajce
Plnka
- 200 g mleté orechy
- 4 PL cukor
- 50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie cesta
- rozšľahané vajíčko na potretie pred pečením
- roztopené maslo na potretie po upečení
Produkty k receptu