Bezlepkový smotanový posúch s klobásou
1. deň rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 g voda
- 1 PL kvások
2. deň cesto
- 200 g Bread mix white Liana
- 125 ml voda
- 2 KL pesto z medvedieho cesnaku
- 1 KL soľ
Plnka
- 200 g kyslá smotana
- 150 g klobása
- ½ KL mletá červená paprika
- štipka soli
- petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na potretie
- Suroviny na rozkvas zmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 10 - 12 hodín.
- Nasledujúci deň dáme pripravený rozkvas do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami z druhého dňa. Vypracujeme cesto, ktoré opäť prikryjeme a necháme v teple kysnúť 4 hodiny.
- Cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime. Plech vystelieme papierom pečenie a naolejovanými rukami roztlačíme cesto po celom plechu. Necháme podkysnúť 1 hodinu.
- V kyslej smotane rozmiešame soľ a mletú červenú papriku. Potrieme cesto, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásu a posypeme petržlenovou vňaťou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 30 minút.
1. deň rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 g voda
- 1 PL kvások
2. deň cesto
- 200 g Bread mix white Liana
- 125 ml voda
- 2 KL pesto z medvedieho cesnaku
- 1 KL soľ
Plnka
- 200 g kyslá smotana
- 150 g klobása
- ½ KL mletá červená paprika
- štipka soli
- petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na potretie
Produkty k receptu