Bezlepkové maslové pečivo
Cesto
- 300 g Liana Bakery mix
- 190 ml mlieko
- 15 g droždie
- 2 PL cukor
- 1 vajce
- 30 g maslo
- 1/2 ČL soľ
Ďalej potrebujeme:
- maslo na potieranie
- 1 žĺtok + 1 PL mlieko
- sezam
-
Príprava kvásku: Do misky nasypeme múku a v strede urobíme jamku. Do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie a 2 PL cukru. Necháme vzísť kvások.
-
Vymiesenie cesta: Keď je kvások aktívny, pridáme zvyšné suroviny (vajce, maslo, soľ, zvyšné mlieko) a vymiesime hladké cesto.
-
Kysnutie: Cesto necháme kysnúť na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.
-
Tvarovanie: Vykysnuté cesto spracujeme na valec a rozdelíme na 10 rovnakých častí.
-
Príprava žemličiek: Vždy dve časti rozvaľkáme na placky, ktoré rozkrájame a potrieme maslom. Potom ich spolu poskladáme podľa postupu vo videu (napr. vrstvením alebo stáčaním).
-
Potieranie a posyp: Žemličky potrieme rozšľahaným žĺtkom s 1 PL mlieka a posypeme sezamom.
-
Pečenie: Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút dozlatista.
Cesto
- 300 g Liana Bakery mix
- 190 ml mlieko
- 15 g droždie
- 2 PL cukor
- 1 vajce
- 30 g maslo
- 1/2 ČL soľ
Ďalej potrebujeme:
- maslo na potieranie
- 1 žĺtok + 1 PL mlieko
- sezam
Produkty k receptu