Bezlepkové šišky plnené vanilkovým pudingom
play

Bezlepkové šišky plnené vanilkovým pudingom

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Nadýchané bezlepkové šišky plnené lahodným vanilkovým pudingom z našej múčnej zmesi Liana Bakery mix sú dokonalou sladkou pochúťkou. Jemné, mäkké a plné lahodnej vanilkovej náplne, potešia každého maškrtníka. Skvele sa hodia na fašiangové oslavy, rodinné posedenia či len tak na spríjemnenie dňa!
Ingrediencie
Cesto

Pudingová plnka

Ďalej potrebujeme
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava kvásku z droždia: Do misy s Liana Bakery mix urobíme jamku. Nalejeme do nej 100 ml vlažného mlieka alebo vody, pridáme cukor a droždie. Prikryté necháme 10 minút vzísť kvások.

  2. Miesenie cesta: Pridáme zvyšné mlieko, vajce, Liana Vanilkový cukor, rumovú arómu alebo rum a olej. Cesto dôkladne vymiesime mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút kysnúť.

  3. Tvarovanie šišiek: Cesto vyvaľkáme na naolejovanej silikónovej podložke na hrúbku cca 10-15 mm. Vykrojíme kolieska a v dlaniach vytvarujeme guľky. Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút podkysnúť.

  4. Príprava náplne: Medzitým si pripravíme puding na plnenie šišiek. My sme pripravili vanilkový puding zmiešaním nášho krémového vanilkového pudingu Liana Zlatý krém, Liana Vanilkového cukru, cukru a mlieka.

  5. Vyprážanie: V rozohriatom oleji na 150-170 °C šišky vyprážame do zlatista. Z každej strany približne 1 - 1,5 minúty. Vyberáme na papierovú utierku.

  6. Plnenie a dokončenie: Vychladnuté šišky prepichneme napr. slamkou a naplníme pudingom pomocou cukrárskeho vrecka s plniacou špičkou. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Dobrý tip 1: Do oleja na vyprážanie môžeme pridať kúsok masla. Dodá šiškám jemnú maslovú arómu, krajšiu farbu a zároveň pomôže tomu, aby sa menej napili oleja. Skúšali ste to už?

 

Dobrý tip 2: Z bezlepkového cesta na šišky si môžete jednoducho pripraviť aj donuty.

 

Dobrý tip 3: Pre krémovejšiu chuť vanilkového pudingu pridáme ešte do horúceho uvareného pudingu 1 PL masla. Premiešame do hladka.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto

Pudingová plnka

Ďalej potrebujeme
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.