
Bezlepkové šišky plnené vanilkovým pudingom
Cesto
- 300 g Liana Bakery mix
- 250 ml vlažné mlieko / voda
- 50 g práškový cukor
- 18 g droždie
- 1 ks vajce
- 10 g Liana Vanilkový cukor
- 1 KL rum / rumová aróma
- 2 PL olej
Pudingová plnka
- 250 ml mlieko
- 1,5 PL Liana Zlatý krém
- 10 g Liana Vanilkový cukor
- 1-2 PL kryštálový cukor
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
-
Príprava kvásku z droždia: Do misy s Liana Bakery mix urobíme jamku. Nalejeme do nej 100 ml vlažného mlieka alebo vody, pridáme cukor a droždie. Prikryté necháme 10 minút vzísť kvások.
-
Miesenie cesta: Pridáme zvyšné mlieko, vajce, Liana Vanilkový cukor, rumovú arómu alebo rum a olej. Cesto dôkladne vymiesime mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
-
Tvarovanie šišiek: Cesto vyvaľkáme na naolejovanej silikónovej podložke na hrúbku cca 10-15 mm. Vykrojíme kolieska a v dlaniach vytvarujeme guľky. Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút podkysnúť.
-
Príprava náplne: Medzitým si pripravíme puding na plnenie šišiek. My sme pripravili vanilkový puding zmiešaním nášho krémového vanilkového pudingu Liana Zlatý krém, Liana Vanilkového cukru, cukru a mlieka.
-
Vyprážanie: V rozohriatom oleji na 150-170 °C šišky vyprážame do zlatista. Z každej strany približne 1 - 1,5 minúty. Vyberáme na papierovú utierku.
-
Plnenie a dokončenie: Vychladnuté šišky prepichneme napr. slamkou a naplníme pudingom pomocou cukrárskeho vrecka s plniacou špičkou. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.
Cesto
- 300 g Liana Bakery mix
- 250 ml vlažné mlieko / voda
- 50 g práškový cukor
- 18 g droždie
- 1 ks vajce
- 10 g Liana Vanilkový cukor
- 1 KL rum / rumová aróma
- 2 PL olej
Pudingová plnka
- 250 ml mlieko
- 1,5 PL Liana Zlatý krém
- 10 g Liana Vanilkový cukor
- 1-2 PL kryštálový cukor
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Produkty k receptu