Bezlepkový chlieb z domácej pekárne
play

Bezlepkový chlieb z domácej pekárne

Trvanie: 03:40 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Naši zákazníci nás žiadali o recept na bezlepkový chlieb použitím domácej pekárne, a my sme vypočuli ich priania! Sme radi, že vám môžeme predstaviť náš nový recept na bezlepkový chlieb, ktorý je pripravený s našou špeciálnou múčnou zmesou Bread mix White Liana. Pečenie v domácej pekárni je jednoduché – stačí pár krokov a vaša pekárnička urobí všetku prácu za vás. Môžete si užívať vôňu a chuť čerstvo upečeného chleba každý deň, navyše máte úplnú kontrolu nad zložením, bez konzervantov a prídavných látok, len to, čo sami vyberiete. Vyskúšajte náš nový recept a doprajte si chutný, bezlepkový chlieb z pohodlia domova. Začnite pečenie už dnes a zažite radosť z vlastného pečenia s našou Bread mix white Liana!
Ingrediencie
  • 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
  • 7 g sušené droždie
  • 1 KL kryštálový cukor
  • 1 KL soľ
  • 360 ml vlažná voda
  • 2 PL olej
  • 1/2 KL ocot
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Sypké prísady (múčna zmes, droždie, cukor, soľ) si vopred zmiešame v miske.

2. Do domácej pekárne najskôr nalejeme tekuté prísady (voda, olej, ocot).

3. V druhom kroku pridáme sypké ingrediencie.

4. Na pekárničke nastavíme program bezlepkového pečenia, ktorý zahŕňa miesenie, kysnutie a pečenie.

5. Ihneď po vymiesení, ešte pred kysnutím odporúčame vybrať hnetacie háky a povrch uhladíme naolejovanou lyžicou a potrieme olejom.

6. Po upečení vyberieme nádobu z pekárne a chlieb opatrne vyklopíme.

7. Necháme dobre vychladnúť a až potom pokrájame.

Dobrý tip:
Pre úspešné pečenie chleba v domácej pekárni (rovnako ako pri príprave všetkých ostatných receptov) je nevyhnutné presne odmerať ingrediencie a dodržať správne poradie ich pridávania. Pri pečení chleba najskôr pridajte do nádoby všetky tekuté prísady, až potom nasledujú sypké ingrediencie.
Lucia 03.11.2024
Úžasný chlebík,cesto síce neni elasticke,takze sa s ním trosku horšie pracuje,ale výsledok stojí za to…ja som nepoužila pekarnicku na chlieb
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
  • 7 g sušené droždie
  • 1 KL kryštálový cukor
  • 1 KL soľ
  • 360 ml vlažná voda
  • 2 PL olej
  • 1/2 KL ocot
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.