
Bezlepkový chlieb z domácej pekárne
- 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
- 7 g sušené droždie
- 1 KL kryštálový cukor
- 1 KL soľ
- 360 ml vlažná voda
- 2 PL olej
- 1/2 KL ocot
1. Sypké prísady (múčna zmes, droždie, cukor, soľ) si vopred zmiešame v miske.
2. Do domácej pekárne najskôr nalejeme tekuté prísady (voda, olej, ocot).
3. V druhom kroku pridáme sypké ingrediencie.
4. Na pekárničke nastavíme program bezlepkového pečenia, ktorý zahŕňa miesenie, kysnutie a pečenie.
5. Ihneď po vymiesení, ešte pred kysnutím odporúčame vybrať hnetacie háky a povrch uhladíme naolejovanou lyžicou a potrieme olejom.
6. Po upečení vyberieme nádobu z pekárne a chlieb opatrne vyklopíme.
7. Necháme dobre vychladnúť a až potom pokrájame.
Pre úspešné pečenie chleba v domácej pekárni (rovnako ako pri príprave všetkých ostatných receptov) je nevyhnutné presne odmerať ingrediencie a dodržať správne poradie ich pridávania. Pri pečení chleba najskôr pridajte do nádoby všetky tekuté prísady, až potom nasledujú sypké ingrediencie.
- 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
- 7 g sušené droždie
- 1 KL kryštálový cukor
- 1 KL soľ
- 360 ml vlažná voda
- 2 PL olej
- 1/2 KL ocot
Produkty k receptu