
Bezlepkové buchty na pare
- 15 g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 230-250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- ½ KL soľ
- 1 ks vajce
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
- slivkový lekvár alebo čokoládovo-orieškový krém
- olej
- roztopené maslo
- práškový cukor
- Kakao tmavé Liana
- mletý mak
- mleté orechy
- Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút nakysnúť.
- Do misky so zmesou Bakery mix pridáme soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, nakoniec pridáme olej.
- Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
- Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pokrájame na štvorčeky. Do stredu štvorca vložíme lyžičku slivkového lekváru alebo čokoládovo-orieškového krému a zabalíme do buchtičky. Pripravené buchty necháme pod fóliou podkysnúť 15 minút.
- Buchty jemne potrieme olejom a uložíme nad paru, v prípade parného hrnca naolejujeme aj dno. Paríme 9 minút.
- Hotové buchty polejeme roztopeným maslom a podľa chuti posypeme zmesou práškového cukru s kakaom, makom alebo orechami.
Dobrý tip:
Pri príprave knedle znížíme množstvo cukru na 1 a pol KL kryštálového cukru.
- 15 g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 230-250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- ½ KL soľ
- 1 ks vajce
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
- slivkový lekvár alebo čokoládovo-orieškový krém
- olej
- roztopené maslo
- práškový cukor
- Kakao tmavé Liana
- mletý mak
- mleté orechy
Produkty k receptu