
Bezlepkové orechové rožky bez kysnutia
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- ½ kocky droždie
- 200 ml mlieko
- 120 ml olej
- 1 vajce
- 2 PL cukor práškový
- 1 KL cukor kryštálový
- štipka soli
Orechová plnka
- 100 g orechy mleté
- 100 ml mlieko
- 2 PL cukor práškový
- 1 PL slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- žĺtok na potretie
- práškový cukor na posypanie
- Do 100 ml teplého mlieka pridáme 1 KL cukru, rozdrobené droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások. V hrnci povaríme pár minút orechy, mlieko a cukor, aby vznikla hustejšia orechová plnka. Do vychladnutej plnky primiešame lyžicu slivkového lekváru.
- V mise zmiešame všetky suroviny na cesto, prilejeme nakysnutý kvások z droždia a vymiesime cesto. Cesto nenechávame kysnúť, ale ihneď ho rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme kruhy. Každy rozdelíme na 8 častí a uložíme lyžicu orechovej plnky na širšiu stranu trojuholníka. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce pritlačíme, aby nevytiekla plnka.
- Pripravené rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 - 30 minút. Vychladnuté na záver posypeme práškovým cukrom.
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- ½ kocky droždie
- 200 ml mlieko
- 120 ml olej
- 1 vajce
- 2 PL cukor práškový
- 1 KL cukor kryštálový
- štipka soli
Orechová plnka
- 100 g orechy mleté
- 100 ml mlieko
- 2 PL cukor práškový
- 1 PL slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- žĺtok na potretie
- práškový cukor na posypanie
Produkty k receptu