
Bezlepkové a bezmliečne parížske rožky
Cesto
- 250 g mleté orechy
- 250 g práškový cukor
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 70 g Universal mix Liana
Plnka
- 600 ml sójové mlieko
- 150 g Čokoláda 70% Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 100 g kryštálový cukor
- 180 g rastlinný margarín
Poleva
- 200 g Čokoláda 70% Liana
- 50 g rastlinný tuk na polevy
1. Všetky suroviny na cesto zmiešame rukou a odložíme cca na 1 hodinu do chladničky.
2. Potom cesto vyberieme a vtlačíme do silikónovej formy na rožteky. Cesto sa pri pečení nafúkne! Pečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Mierne vychladnuté rožteky vyberieme z formy.
3. 500 ml mlieka, cukor a čokoládu spolu zohrejeme. V 100 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy a pridáme do zohriateho mlieka s čokoládou. Uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše zašľaháme rastlinný margarín pokiaľ sa neroztopí a nespojí s kašou. Za občasného miešania necháme vychladnúť a potom vyšľaháme mixérom.
4. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na upečené rožteky.
5. Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom. Necháme mierne vychladnúť a následne namáčame rožteky s plnkou. Necháme na mriežke stuhnúť.
Dobrý tip:
Parížske rožky môžeme upiecť aj 2-3 dni pred plnením. Vydržia, ak ich uskladníme v dóze a necháme v suchu.
Dobrý tip 2:
Plnku môžeme pripraviť aj deň vopred, aby v noci poriadne stuhla v chladničke.
Cesto
- 250 g mleté orechy
- 250 g práškový cukor
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 70 g Universal mix Liana
Plnka
- 600 ml sójové mlieko
- 150 g Čokoláda 70% Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 100 g kryštálový cukor
- 180 g rastlinný margarín
Poleva
- 200 g Čokoláda 70% Liana
- 50 g rastlinný tuk na polevy
Produkty k receptu