
Bezlepkový kváskový slivkový koláč
1. deň - rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- 2 lyžice kvások
2. deň - cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 90 g maslo
- 1 vajce
- 5 lyžíc cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 50 ml mlieko
- štipka soli
Mrvenička
- 4 lyžice Universal mix Liana
- 3,5 lyžíc trstinový cukor
- 50 g maslo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- cca 800 g vykôstkované slivky
- 1 ks Škoricový cukor Liana na posypanie sliviek
- trochu oleja na pomastenie cesta
- Večer pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Zmiešame ich v miske a zakryjeme fóliou. Necháme 12 hodín na teplom mieste rozkvasiť.
- Nasledujúci deň pokračujeme v príprave cesta. Do kuchynského robota dáme rozkvas z predošlého dňa a ostatné suroviny z druhého dňa. Vymiešame kompaktné cesto. Preložíme do plastovej alebo sklenenej misky, zakryjeme a necháme cca 4 hodiny kysnúť.
- Pomúčime pracovnú dosku, premiesime cesto a trošku vyvaľkáme. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto pokvapkáme olejom a rukami roztlačíme na celý plech. Prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
- Umyjeme, vykôstkujeme a rozdelíme na polovice slivky. Zároveň pripravíme aj mrveničku - suroviny vsypeme do misky a prstami spojíme.
- Na vykysnuté cesto uložíme nahusto polovice sliviek, posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 20 - 25 minút.
1. deň - rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- 2 lyžice kvások
2. deň - cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 90 g maslo
- 1 vajce
- 5 lyžíc cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 50 ml mlieko
- štipka soli
Mrvenička
- 4 lyžice Universal mix Liana
- 3,5 lyžíc trstinový cukor
- 50 g maslo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- cca 800 g vykôstkované slivky
- 1 ks Škoricový cukor Liana na posypanie sliviek
- trochu oleja na pomastenie cesta
Produkty k receptu