
Pudingáč
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 3 ks vaječné bielky
- 2 lyžičky soľ
- 1 1/2 droždie
- 3 1/2 lyžíc oleja
- 15 dkg práškový cukor
- 0,5 l mlieko
Plnka
- 1/2 l mlieko
- 1 vrecko Pudingu tmavá čokoláda Liana a z ďalšieho balenia odoberieme ešte 30 g (120g)
- 3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 30 dkg kryštálový cukor
- 25 dkg rastlinný tuk
1. Do teplého mlieka dáme droždie a trocha cukru. Počkáme, kým kvások vykysne a pridáme ho do ostatných surovín na cesto. Vyšľaháme 3 bielky na tuhý sneh a zarobíme do cesta, ktoré necháme vykysnúť.
2. Z vykysnutého cesta urobíme 6 bochníkov. Každý rozvaľkáme a natrieme plnkou. Spravíme závin a po 2 spletieme spolu. Pred vložením do rúry potrieme žĺtkom. Pečieme pri 170st cca 25 minút.
Postup plnka :
Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame rastlinný tuk.
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 3 ks vaječné bielky
- 2 lyžičky soľ
- 1 1/2 droždie
- 3 1/2 lyžíc oleja
- 15 dkg práškový cukor
- 0,5 l mlieko
Plnka
- 1/2 l mlieko
- 1 vrecko Pudingu tmavá čokoláda Liana a z ďalšieho balenia odoberieme ešte 30 g (120g)
- 3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 30 dkg kryštálový cukor
- 25 dkg rastlinný tuk
Produkty k receptu