
Ako uskladňovať vianočné pečivo
Už len pár dní a máme tu najkrajšie sviatky v roku. Tie šikovnejšie už majú za sebou aj vianočné pečenie. Ale ako skladovať vianočné pečivo, aby nám vydržalo čím dlhšie mäkšie? Perníčky sa vo väčšine domácnostiach pečú v predstihu. Ale môže sa stať, že budú tvrdé alebo vyschnú, kým príde ich čas konzumácie! Ako predísť takejto "vianočnej katastrofe" sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. Vo všeobecnosti treba poznamenať fakt, že všetky koláčiky by mali byť uskladnené na tmavom a suchom mieste, kde teplota dosahuje do 5°C, nie pod 0°C ! Najlepším spôsobom na uskladnenie koláčikov sú krabice, preto na to myslite vopred. Ale existujú aj iné lacné spôsoby ako zachovať pečivku dlhú trvácnosť.
VIANOČNÉ PERNÍČKY
Keramické nádoby sú vhodné na uskladnenie perníčkov. Vrch nádoby prikryte. K perníčkom môžeme pridať rozkrojené jablko alebo kúsok chleba, ktoré dodajú príjemnú mäkkosť. Aby sa predišlo natiahnutiu pachu z okolia obaľte steny a dno nádoby alobalom.
LINECKÉ KOLÁČIKY
Pri tomto type pečiva je vhodné použiť plechové krabice. Vrch krabice prikryte hodvábnym papierom. Na štredrovečernom stole sa budú vynímať akokeby ste ich práve vybrali z rúry.
ROLÁDY
Zabaľte do alobalu a uložte na chladné miesto.
KOKOSOVÉ GUĽÔČKY
Patria do krabice s alobalom. Alobalom obaľte aj krabicu zhora. Ak gulôčky ukladáte jednotlivo na seba, tak medzi jednotlivé rady dajte taktiež alobal. Zabráni to trúseniu jednotlivých radov guľôčok.
ZÁKUSKY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU
Umiestnite cukrovinky do plastovej dózy a nechajte v chladničke.