Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb v ošatke
play

Bezlepkový kváskový chlieb pečený v jánskom skle

Chrumkavý celozrnný kváskový chlieb z bezlepkovej múčnej zmesi Bread mix dark na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou. Zmes je dostupná aj na lekársky predpis.
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň - cesto
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do misky nasypeme Bread mix dark alebo Bread mix white, vodu a čistou lyžicou pridáme 2 PL kvásku. Suroviny dobre premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste do nasledujúceho dňa 12 - 15 hodín.

2. Do nakysnutého rozkvasu pridáme Bread mix white alebo Bread mix dark, soľ a podľa chuti mletú rascu. Premiešame elektrickým hnetačom a počas miešania pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.

3. Cesto prenesieme do formy potretej olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny. Cesto narežeme a postriekame zmesou 2 PL oleja a 2 PL vody.

4. Pečieme v rúre pri 225°C s pokrievkou cca 40 minút a bez pokrievky 10 - 15 minút pre získanie chrumkavej kôrky. Po upečení ihneď postriekame vodou, vyberieme z formy a prikryjeme do vychladnutia.

Dobrý tip:
Bezlepkový kvások z Bread mix white pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-bread-mix-white

Dobrý tip 2:
Chlieb môžeme posypať semienkami podľa chuti.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň - cesto
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné