Bezlepkový zemiakový chlieb
- 20 g droždie
- 420 ml voda
- 2 KL cukor kryštálový
- 2 ks uvarený zemiak
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 + 1⁄4 KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 4 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Zemiakový škrob Liana
- ryžová múka na podsypanie
- zmes vody a oleja 11
- celá rasca
- Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Uvarené zemiaky pretlačíme, nastrúhame alebo rozmixujeme.
- V mise zmiešame Bread mix white, soľ, zemiaky, pripravený kvások, zvyšnú vodu a mletú rascu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
- Na ryžovou múkou vysypanej podložke cesto poprekladáme do tvaru bochníka. Bochník preložíme do ošatky vysypanej zemiakovým škrobom. Vložíme do mikroténového vrecka a necháme 40 minút kysnúť.
- Bochník vyklopíme z ošatky na papier na pečenie a narežeme. Potrieme zmesou vody a oleja a posypeme celou rascou.
- Pečieme 20 minút pri 250°C so záparou, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-25 minút bez zápary.
- Upečený chlieb postriekame vodou a necháme vychladnúť.
- 20 g droždie
- 420 ml voda
- 2 KL cukor kryštálový
- 2 ks uvarený zemiak
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 + 1⁄4 KL soľ
- 1 KL mletá rasca
- 4 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Zemiakový škrob Liana
- ryžová múka na podsypanie
- zmes vody a oleja 11
- celá rasca
Produkty k receptu