
Bezlepkové slnečnicové kocky so syrom
- 220 ml voda
- 200 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 100 ml mlieko
- 20 g droždie
- 1 PL slnečnicové semienka
- 1 PL roztopené maslo
- 1 KL soľ
- 1 KL med
Ďalej potrebujeme
- vajíčko na potretie
- nastrúhaný syr a slnečnicové semienka na posypanie
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a vmiešame med. Necháme kvások nakvasiť cca 15 minút. Potom ho spolu s ostatnými surovinami vložíme do kuchynského robota a hákom vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime, vyvaľkáme obdĺžnik, vrchnú aj spodnú stranu preložíme ku stredu a vytvarujeme cca 8 cm obdĺžnik. Rozrežeme na 6 kociek a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme 30 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme vajíčkom.
- Pečieme so záparou; na dno rúry položíme menší plech a rúru vyhrejeme na 230°C. Vložíme plech s kockami a na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, plech so záparou vytiahneme a pečieme 15 minút. Pečivo posypeme nastrúhaným syrom a slnečnicovými semienkami a dopečieme 10 minút.
- 220 ml voda
- 200 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 100 ml mlieko
- 20 g droždie
- 1 PL slnečnicové semienka
- 1 PL roztopené maslo
- 1 KL soľ
- 1 KL med
Ďalej potrebujeme
- vajíčko na potretie
- nastrúhaný syr a slnečnicové semienka na posypanie
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu