Bezlepkové veterníky s bohatou vanilkovou plnkou a karamelovou šľahačkou
Odpaľované cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g maslo izbovej teploty
- 100 ml voda
- 3 ks vajcia
Krém
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 600 ml mlieko
- 100 g maslo
- 100 g cukor
Karamelová šľahačka
- 50 g cukor kryštálový
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
- 50 g kryštálový cukor
- 50 ml voda alebo mlieko
- podľa potreby práškový cukor cca 70 - 90 g
1. 100 g masla a 100 ml vody necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme pri miernej teplote. Miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny hrnca a necháme vychladnúť.
2. Do vychladnutej hmoty zašľaháme postupne 3 vajcia. Dáme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou s väčším otvorom. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme kolieska, každé koliesko obídeme 2 -krát.
3. Rúru vyhrejeme na 220°C a pred pečením znížime na 190°C. Pečieme 20 - 25 minút mierne do zlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby veterníky neklesli.
4. Kým veterníky vychladnú pripravíme krém. Do 100 ml mlieka nasypeme 2 vrecká Zlatý krém, zamiešame a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Pridáme 50 g cukru, 1 vrecko vanilínový cukor a necháme vychladnúť. Pokiaľ krém vychladne pripravíme karamel na šľahačku. V hrnci skaramelizujeme 50 g cukru, do ktorého vlejeme cca 100 ml mlieka. Povaríme a necháme vychladnúť.
5. 100 g masla a 50 g cukru vyšľaháme do peny a postupne primiešame do vychladnutého krému.
6. Do vychladnutého karamelu prilejeme zvyšných 200 ml mlieka, vsypeme 2 vrecká Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Krém aj karamelovú šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka a bohato naplníme veterníky.
7. Karamelovú polevu pripravíme skaramelizovaním 50 g kryštálového cukru, zalejeme vodou alebo mliekom, necháme rozpustiť a zahustíme práškovým cukrom podľa potreby. Povrch veterníkov polejeme karamelovou polevou.
Odpaľované cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g maslo izbovej teploty
- 100 ml voda
- 3 ks vajcia
Krém
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 600 ml mlieko
- 100 g maslo
- 100 g cukor
Karamelová šľahačka
- 50 g cukor kryštálový
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
- 50 g kryštálový cukor
- 50 ml voda alebo mlieko
- podľa potreby práškový cukor cca 70 - 90 g
Produkty k receptu