Bezlepková francúzska karamelová kocka Liana
play

Bezlepková francúzska karamelová kocka Liana

Trvanie: 0:60 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Francúzska elegancia v bezlepkovej verzii! Vychutnajte si jemnú francúzsku kocku s nadýchaným korpusom z našej bezlepkovej zmesi Liana Cake mix, lahodnou karamelovo-čokoládovou plnkou z pudingov Liana a šľahačkovou čiapkou so strúhanou čokoládou. Neodolateľná kombinácia chutí, ktorú zvládnete aj doma!
Ingrediencie
Cesto
Plnka
Šľahačka
  • 300 ml šľahačka rastlinná / živočíšna
Ďalej potrebujeme
  • forma 25 x 25 x 7 cm
  • strúhaná čokoláda na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridáme olej, vodu a zľahka vmiešame Liana Cake mix a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 17 minút.

  3. Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme súčasne karamelový a čokoládový puding. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do ešte horúcich prešľahaných pudingov. Podľa potreby krátko prešľaháme.

  4. Na upečené cesto najskôr nanesieme karamelovú plnku, potom  čokoládovú a necháme vychladnúť.

  5. Šľahačka: Na vychladený zákusok rovnomerne rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme nastrúhanou čokoládou.

  6. Necháme stuhnúť v chladničke, nakrájame na kocky a podávame.

Dobrý tip 1: Ak chceme pripraviť bezmliečnu či bezlaktózovú verziu, mlieko pri príprave pudingov jednoducho nahradíme vodou alebo bezlaktózovým mliekom. Na vrch zákusku použijeme bezlaktózovú šľahačku a môžeme si vychutnať rovnako lahodný dezert!

 

Dobrý tip 2: Navrch môžeme pripraviť aj karamelovú šľahačku – cukor skaramelizujeme, zalejeme šľahačkou, necháme vychladnúť a potom vyšľaháme do nadýchanej konzistencie. 
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Plnka
Šľahačka
  • 300 ml šľahačka rastlinná / živočíšna
Ďalej potrebujeme
  • forma 25 x 25 x 7 cm
  • strúhaná čokoláda na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.