
Bezlepková francúzska karamelová kocka Liana
Cesto
- 3 ks vajce (veľkosť M/L)
- 100 g práškový cukor
- 40 ml olej
- 100 ml voda
- 150 g Liana Cake mix
- 1 PL Liana Kakao tmavé
Plnka
- 2 x 350 ml mlieko/voda
- 2 x 60 g kryštálový cukor
- 1 ks Liana Puding karamel
- 1 ks Liana Puding horká čokoláda
- 6 ks bielok
- štipka soľ
Šľahačka
- 300 ml šľahačka rastlinná / živočíšna
Ďalej potrebujeme
- forma 25 x 25 x 7 cm
- strúhaná čokoláda na posypanie
-
Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridáme olej, vodu a zľahka vmiešame Liana Cake mix a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 17 minút.
-
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme súčasne karamelový a čokoládový puding. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do ešte horúcich prešľahaných pudingov. Podľa potreby krátko prešľaháme.
-
Na upečené cesto najskôr nanesieme karamelovú plnku, potom čokoládovú a necháme vychladnúť.
-
Šľahačka: Na vychladený zákusok rovnomerne rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme nastrúhanou čokoládou.
-
Necháme stuhnúť v chladničke, nakrájame na kocky a podávame.
Cesto
- 3 ks vajce (veľkosť M/L)
- 100 g práškový cukor
- 40 ml olej
- 100 ml voda
- 150 g Liana Cake mix
- 1 PL Liana Kakao tmavé
Plnka
- 2 x 350 ml mlieko/voda
- 2 x 60 g kryštálový cukor
- 1 ks Liana Puding karamel
- 1 ks Liana Puding horká čokoláda
- 6 ks bielok
- štipka soľ
Šľahačka
- 300 ml šľahačka rastlinná / živočíšna
Ďalej potrebujeme
- forma 25 x 25 x 7 cm
- strúhaná čokoláda na posypanie
Produkty k receptu